Paljon onnea opiskelupaikasta uusille TFM-fukseille! (Ohjeet QT-fukseille löytyvät englanninkieliseltä sivulta.)

Vuonna 2024 aloittaville opiskelijoille on oma Telegram-ryhmä, jonne kaikkien uusien opiskelijoiden toivotaan liittyvän. Lisäksi käytössä on erillinen fuksikapteenien TFM-tiedotuskanava.

Kaikki uudet opiskelijat saavat elokuussa Fyysikkokillan Fuksiaapisen, joka sisältää hyödyllistä tietoa syksyn aloituksesta, opinnoista, Fyysikkokillasta ja teekkarikulttuurista. Mikäli et ole saanut fuksiaapista elokuun puoleenväliin mennessä, olethan pikaisesti yhteydessä fuksikapteeneihisi. Jos sinut on hyväksytty esimerkiksi vuonna 2023, mutta olet pitänyt välivuoden esimerkiksi varusmiespalveluksen vuoksi, olet oikeutettu saamaan myös tämän vuoden Fuksiaapisen. Fuksiaapinen löytyy sähköisessä muodossa täältä. Saat Fuksiaapisen auki myös klikkaamalla kansikuvaa alla!

Fuksikapteeneihin voi ottaa yhteyttä milloin vain kaikissa fuksien mieltä askarruttavissa kysymyksissä Telegramin välityksellä, sähköpostitse tai puhelimitse. Fuksikapteenien yhteystiedot löytyvät tämän sivun vasemmasta reunasta.

Fyysikkokillan ohjelma orientaatioviikolle 2024 löytyy alta. Tarkemmat tiedot koulun orientaatio-ohjelmasta (merkitty oranssilla) löytyvät täältä. Huom! Ohjelmaan voi kesän aikana tulla vielä päivityksiä.

Fyysikkokilta & fuksit

Fysiikkokilta on yksi Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan (AYY) erityisasemayhdistyksistä. Kilta järjestää jäsenilleen monenlaista vapaa-ajan toimintaa sekä ajaa heidän edunvalvontaa yliopistossa, huolehtii yhteyksien ylläpitämisestä muihin saman alan opiskelijoihin ympäri Suomea ja pyrkii huolehtimaan opiskelijoidensa hyvinvoinnista. Kaikki killan toiminta perustuu jäsenten vapaaehtoistyöhön, joka on perustettu teekkari-perinteiden yhdessä tekemisen hengestä.

Fysysikkokillan fukseista huolehtivat fuksikapteenit yhdessä ISOvastaavan ja ISOjen kanssa. Nämä henkilöt muodostavat killan Fuksijaoksen. AYY:n tasolla fuksikasvatuksesta huolehtii Fuksitoimikunta, FTMK, johon kuuluvat kaikki Otaniemen fuksikpteenit. Fuksitoimikuntaa johtaa Fuksimajuri Maria Lappalainen.

Fuksikapteenit

Fuksikapteenit ovat killassa tukemassa fuksia. Fuksikapteenien tehtäviin kuuluu kaikki killan asiat, jotka liittyvät ensimmäisen vuoden opiskelijoihin. Fuksit tapaavat kapteeninsa ensimmäisenä opiskelupäivänään, ja fuksikapteenit seuraavat fukseja tiiviisti koko ensimmäisen opiskeluvuoden ajan. Jos fukseilla on kysyttävää, he voivat aina ottaa yhteyttä kapteeniinsa. Fuksikapteenit tavoittaa parhaiten Telegramin tai sähköpostin kautta, mutta heille voi aina myös soittaa.

Fuksiryhmät & ISOt

Fyysikkokillassa jaetaan fuksiryhmiin ennen lukuvuoden alkua. Näihin ryhmiin kuuluvat myös ISOt ja opiskelijatuutorit. ISOt ovat yleensä toisen vuoden opiskelijoita ja opiskelijatuutorit yleensä hieman vanhempia. ISOt opastavat fuksinsa ensimmäisten päivien aikana ja näyttävät heille Otaniemeä sekä sitä, miten asiat toimivat Aallossa ja kampuksella. Aivan kuten fuksikapteenit, myös ensimmäisen vuoden opiskelijat voivat osoittaa kaikki kysymyksensä ISOille ja opiskelijatuutoreille. ISOt järjestävät vuoden mittaan useita tapaamisia ja aktiviteetteja, joissa heidän omat ja muut ryhmänsä voivat tutustua toisiinsa ja viettää aikaa yhdessä.

Opiskelijatuutorit ovat paikalla neuvomassa fuksilaisia erityisesti opiskeluun liittyvissä asioissa. Opiskelijatuutoreilla on vanhemman akateemisen ikänsä vuoksi paljon kokemusta opiskelusta, ja he voivat antaa hyödyllistä opastusta esimerkiksi kurssivalintoihin, kurssin sisältöön ja työmäärään liittyvissä kysymyksissä. Opiskelijatuutorit järjestävät rentoja tapaamisia, joissa on mahdollista keskustella opinnoista. Jokaisella fuksi-ryhmällä on opiskelijatuutoreiden lisäksi myös akateeminen ohjaaja, joka on Aallon opetushenkilökuntaan kuuluva henkilö. Tapaamiset akateemisen ohjaajan kanssa tarjoavat sinulle mahdollisuuden tutustua opetushenkilökuntaan sekä kysyä mitä tahansa opintoihin liittyvää.

Fuksipassi

Syyslukukauden alussa fuksit saavat Fuksipassin, johon merkitään ensimmäisen vuoden aikana saadut fuksipisteet. Fuksit, jotka ovat keränneet korttiinsa tarpeeksi pisteitä, ovat oikeutettuja saamaan teekkarilakin mahdollisesti järjestettävässä Wapussa. Pisteitä kerätään useista eri kategorioista, joita ovat muun muassa teekkari-kulttuuriin tutustuminen, opiskeluun liittyvät tapahtumat ja erilaiset vapaaehtoistoiminnot killan sisällä tai sen ulkopuolella, vain muutamia mainitaksemme. Pistekortin täyttäminen on hyvä tapa tutustua kaikkeen siihen, mitä Aalto-yliopistolla, AYY:llä, killoilla ja Otaniemellä on tarjota opiskelijoilleen.

Fuksipassi jaetaan orientaatioviikolla ensimmäisenä päivänä Kiljavalla. Jos fuksi ei pääse Kiljavalle, hän voi saada pistekorttinsa fuksikapteenilta myöhemmin pyydettäessä. Pisteet tarkistavat fuksikapteenit, ja pisteistä voi aina kysyä kapteeneilta. Pisteiden saamisesta ei tarvitse huolehtia liikaa, vaan osallistumalla ja etsimällä jotain itseäsi kiinnostavaa, saat varmasti pisteitä joka suunnasta!